Ugdymas

Rekomendacijų ikimokyklinio ugdymo pedagogui „Žaismė ir atradimai“ pa­skirtis yra padėti pedagogams įgyvendinti Ikimokyklinio amžiaus vaikų pasie­kimų aprašą (2014).

Rekomendacijose ikimokyklinio ugdymo pedagogui į ugdymą žvelgiama iš vaiko perspektyvos – vaikas pripažįstamas kaip savo poreikius, interesus bei patirtį turinti individualybė, gebanti autentiškai mokytis ir kaupti patirtį dialogi­nėje sąveikoje su pedagogu ir kitais vaikais.

Rekomendacijas ikimokyklinio ugdymo pedagogui „Žaismė ir atradimai“ su­daro:

  1. Vadovas pedagogui;
  2. Knygelė vaikams iki šešerių metų „Pakylėta kasdienybė“;
  3. Knygelių rinkinys vaikams iki trejų metų. Jį sudaro 8 knygelės: „Judantys laiptai“, „Aš“ pasaulis“, „Smėlio dėžė“, „Kalbos spintelė“, „Atradimų takelis“, „Korys“, „Puo­dų orkestras“, „Medžiagų dialogai“. Priedai knygelėms iki trejų metų: „Judantys laiptai“, „Aš“ pasaulis“, „Korys“.
  4. Knygelių rinkinys vaikams nuo trejų iki šešerių metų. Jį sudaro 10 kny­gelių: „Judantis pasaulis“, „Aš“ – matomas ir nematomas“, „Kalbos ir knygos gelmė“, „Žaliasis pieštukas“, „Energijos upė“, „Dėlionių kilimas“, „Pasaulis be sienų“, „Kūrybiniai dialogai“, „Mokymosi veidrodis“, „Realybių žaismė“. Priedai knygelėms nuo trejų metų iki šešerių metų: „Judantis pasaulis“, „Aš“ – matomas ir nematomas“, „Žaliasis pieštukas“, „Energijos upė“, „Dėlionių kilimas“, „Mokymosi veidrodis“, „Realybių žaismė“.

Medžiaga parengta ir išleista įgyvendinant ESF finansuojamą projektą „Inovacijos vaikų darželyje“. Projektą inicijavo Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerija, vykdė Nacionalinė švietimo agentūra. 2021 m.